Laatste nieuws over subsidies

1 aug
2018

Energiesubsidie Overijssel

Vanaf 1 augustus energiesubsidie aanvragen in Overijssel, regeling gekoppeld aan EIA

Als bedrijf inversteren in duurzame Hernieuwbare energie en energiebesparing in Overijssel? Dan kan er gebruik gemaakt worden van de regeling Hernieuwbare Energie en Energiebesparing.

Vanaf 1 augustus jl. kan de subsidie aangevraagd. Deze regeling is gekoppeld aan de Energie Investeringsaftrek (EIA). Wanneer er al gebruik gemaakt wordt van de EIA kan daar dus ook nog eens een bedrag bijkomen voor de provinciale energiesubsidie. De subsidie bedraagt maximaal 30% van de kosten en kan oplopen tot € 2 ton.

 


Organisaties, ondernemingen, gemeenten en waterschappen in Overijssel kunnen de nieuwe subsidie aanvragen voor investeringen in technische voorzieningen voor energiebesparing in (of bij) gebouwen en productie- en bedrijfsprocessen. En ook de kosten van het produceren van hernieuwbare energie tellen mee voor een vergoeding.

 

EIA aangevraagd? ‘dubbele’ subsidie voor uw investering

Wie al gebruik maakt van de EIA kan voor zijn investering dubbel subsidie ontvangen. Investeringen uit categorie A (gebouwen) en B (nieuwe en bestaande bedrijfsprocessen) van de EIA-Energielijst komen namelijk in aanmerking voor de provinciale subsidie.

De subsidie kan aangevraagd worden tot 17 september van dit jaar. Er is in totaal € 1 miljoen beschikbaar.

 

Bron; provincie Overijssel