Laatste nieuws over subsidies

16 jan
2019

Eurostars-programma (EUROSTARS) weer geopend voor registratie.

Het doel van het Eurostars-programma is om Europees ondernemerschap te stimuleren door de ondersteuning van internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten (O&O) die worden geleid door mkb-bedrijven. De deadline voor het indienen van aanvragen tijdens deze aanvraagronde van het programma is 28 februari 2019 (20.00 uur)


Het programma is specifiek gericht op mkb-bedrijven (bedrijven met minder dan 250 werknemers, een omzet lager dan € 50 miljoen en een balanstotaal lager dan € 43 miljoen) die aan O&O doen. Dit programma bundelt de nationale programma's ter ondersteuning van het O&O uitvoerende mkb, zodat de beschikbare gelden beter en efficiënter kunnen worden ingezet. 

In aanmerking voor een bijdrage komen in Nederland gevestigde ondernemers, mkb-ondernemers, onderzoeksorganisaties of een Eurostars-samenwerkingsverband. 

De projecten moeten marktgeoriënteerde O&O-activiteiten omvatten, gericht op commerciële resultaten op de korte en middellange termijn. De te ondersteunen mkb-bedrijven moeten minimaal 10% van hun jaaromzet investeren in O&O. 
De ondersteuning wordt in Nederland verstrekt op basis van de regeling Eurostars-projecten (EUROSTARSNL) die als doel heeft het ondersteunen van internationale samenwerking op het gebied van hightech onderzoek en ontwikkeling.

 

 

Neem contact met ons op als u meer over dit programma wilt weten. Mail naar info@vanderlied.nl.

‘Van derLied Consultancy werkt’

Onze werkwijze kenmerkt zich door Twentse nuchterheid en een no-nonsense mentaliteit.